6.02.2024 г., 21:14 ч.

Не си перфектен. 

  Поезия » Любовна
187 0 0

Не си перфектен. Не си моя идеал.

И мразя да искам да бъдеш до мен.

Не искам да знам вчера с колко си спал

и с колко ще бъдеш на другия ден.

Нямам илюзии, че си съвършен.

 

Нямам потребност от обещания

и помпозни прояви на скъпа любов.

Неудобно и трудно е да се оставя

да бъда въвлечена в нечий живот.

Ако се влюбя в теб, ще бъда… идиот.

 

Уж се разбрахме да бъдем небрежни

и дълго се трудех да бъде така.

Но когато се случи един с друг да сме нежни,

наивно забравям какво обещах.

Не си перфектен. Защо те избрах?

 

***

 

Признавам, че изобщо не е лесно

да има баланс между чувство и ум.

Докосване, ухание на страст и ревност…

Събирам моментите в мислен албум.

Танцувам опасно, избягвам куршум.

 

Не обичам утопичните игрални роли 

и розовите облаци от захарен памук.

А души разголени, направо чисто голи;

свързване; ние двамата, един до друг.

Безметежния космичен звук.

 

И - може би - желая нещо по-взаимно.

Чувството ще бъде коренно различно.

Нещо истинско и искрено, интимно…

Нещо извънредно лично.

Не си перфектен. Но това е романтично. 

 

И - може би - да си до мен ще бъде грешка.

Изработени сме от различни видове частици.

Но няма близост по-действителна и по-човешка

от тази между двойка неперфектни единици.

© Stillaghxul Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??