14.11.2012 г., 9:36 ч.

Не съм идеална! 

  Поезия » Философска
2553 1 0

Не съм идеална и никога няма да бъда.
Понякога пуша като комин.
Има сутрини, в които съм лоша,
и вечери, в който се тръшкам на моя любим.

Има мигове, когато съм нетърпима,
изливам помия, спретвам скандал,
вместо да съм перфектна домакиня,
понякога лежа до обед и не ми пука кой ял, кой не ял.

Не медитирам по три пъти ден,
даже в себе си не влизам често.
Чета рядко - не всеки ден. Абсурдно е,
но понякога се карам с цялото си семейство.

Не съм страхотната дъщеря,
която хвалят на лягане и на ставане,
все още майка очаква от мене с тъга
да вдигна чиниите след ядене.

Не съм идеална и никога няма да бъда.
Понякога пуша като комин.
Но за сметка на всичко мога до гуша,
да глътна болките на хората - до един!

Мога в огъня да скоча вместо приятел,
мога залъка си последен да дам,
Не съм идеална, ей, Бога ми, но не съм предател-
мога да обичам силно. Мога го! Знам!

 

© Маргало Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??