7.08.2007 г., 23:23 ч.

Не те прие 

  Поезия
759 0 35

Не те прие.
На кръста да възкръснеш.
Да бъдеш вярата.
Един изкупи всичките.
Пироните ръждясваха
в калта захвърлени.
Лъжите като червеи
прояждаха душичките.


Не те прие.
Да виснеш на бесилото.
Да бъдеш истина.
Един реши се.
И изкупи всичките.
А те се отплатиха със забравяне
и само някога отваряха душичките.


Не те прие.
Да изгориш на кладата.
Да закръглиш земята със душата си.
Един реши се.
И изкупи всичките.
А те напълниха я със пожари,
в които изгориха си душичките.


Не те прие.
Поиска да си истински.
Остави те да сееш на земята.
Да бъдеш светлина за другите.
А другите...
... до днес горят в лъжата.

© Христо Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??