16.07.2006 г., 21:04 ч.

Не ти прощавам 

  Поезия » Любовна
2245 0 12

Не ти прощавам нощите безсънни

и малките подаръчета-изненада.

Изпих с горчилка чашата – до дъно -

и оживях след жарката ти клада.

Не ти прощавам думите ти тихи:

“Да знаеш колко нежно те обичам!”

Заплетох ги в лирични мои стихове

и посветих на младите момичета.

Не ти прощавам радостния трепет -

целувките на всяка наша среща.

Където да си – мойта мисъл с теб е -

във всеки допир, и във всяка вещ е.

Не ти прощавам утрините. Алчен

когато с устни вдъхваше от мойта кожа...

И от любов очите сини плачеха.

Не ти прощавам! И не искам.

И не може.

© Мая Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??