29.10.2013 г., 22:09 ч.

Не тъгувам за теб... 

  Поезия » Любовна
916 0 6

'' Не тъгувам за теб, че тъгата убива безмълвно... ''

Стефан Александров


Не тъгувам за теб... Кой ли лъжа? Май себе си само...
Не тъгувам в нощта... А защо ли пак мисля за теб?
За очи на дете, за любов, за едно силно рамо,
за душа светлолика и за устни по-сладки от мед.

Не тъгувам... то не е тъга, а всъщност е горест,
с дъх на черна горчилка, с вкус на пепел и прах,
с аромат на жадувана, но извечно обречена орис,
сбрала в себе си тягостна болка, проклятие, страх.

Не тъгувам сега... че тъгата погубва безмълвно...
Тя руши сетивата и сърцето на мъки обрича.
Не тъгувам за нас - май лъжа пак в душата покълва!
Не тъгувам за теб... тебе просто безумно обичам...

Евелина Панева

© Евелина Панева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??