20.10.2006 г., 22:55 ч.

Не търся 

  Поезия
519 1 7
Не търся в самотата си утеха
за изтерзаната от скръб душа,
а вярата която ми отнеха
безлични хора в лакома тълпа...

А търся лъч, за който да се хвана -
лъч светъл, който да ме отведе
далече от загнойващата рана
на смазаното ми в калта сърце...

И търся топлината в човека,
за да олекне пътя ми нелек.
Мечтателка - ми казват - ала нека:
така ще бъда повече човек.

© Магдалена Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??