19.02.2014 г., 0:17 ч.

Не Ви прощавам 

  Поезия » Философска
456 0 3

Прощавайте горчивата ми същност!
                 Тя често вами ще присяда.
      И точно туй аз искам всъщност...

                ... сърцето си да изповядам.

Че млада съм още, а вече тежи ми...
                  душата ми с думи борави.
      И болката ще си изпиша с рими.
              Пък нека! Дано Ви задави!!!

НЕ ВИ ПРОЩАВАМ!
За всеки страх в очите на старци,
строили с ръцете си тази държава,
с погледи тъжни - прозрачни прозорци
- в душите им крехки какво става?

НЕ ВИ ПРОЩАВАМ!
За грозната продан, за пошлия търг на народа,
за жълти стотинки продадохте всичко!
И в жалки надежди да чакат възхода, 
оставихте голямо и мъничко!

НЕ ВИ ПРОЩАВАМ!
За гладните хора, за чакащите свойта милостиня,
за болни, за бездомни - `бе въобще за всеки!
Удавихте българското цяло в тиня..
не оставихте възможни пътеки!

И  в случай, че нещо в гръкляна тежи Ви, 
и бучка започва да засяда... то...
това е истината днес - предадохте народа и сложихте си фес!
Така че, Вие сте тези, на които ще се изповядам: 
ПРОЩАВАЙТЕ, НО АЗ НЕ ВИ ПРОЩАВАМ!

© Сиана Рокова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесно е Сиси. Чак сега попаднах на него, но много ми хареса.Радвам се,че имаш твърда позиция по тези сериозни въпроси. Няма прошка за предателите.
  • Благодаря Ви много! Добре заварила. Поздрави и много усмивки.
  • Поздравявам те за позицията, младо момиче! И добре дошла! Ще те чета!
Предложения
: ??:??