15.05.2008 г., 20:28 ч.

Не знаеш що е любовта 

  Поезия » Любовна
598 0 1
Не знаеш що е любовта - в сърцето ти е само злоба,
а аз готова съм заради нея да вляза, ако трябва, в гроба.
Не знаеш що е да се бориш с чувствата до изнемога,
но нищо да опиша с думи не смея и не мога.

Не виждаш как блестят звездите в нощите тъй черни
и що е чувството да имаш приятели тъй верни.
Живееш в собствен свят, добре познат и толкова измислен,
и криеш се с различни маски - така добре премислени.

Но истината е така студена, ти скоро ще я разбереш.
И колко болка има по улиците ще съзреш.
Ще видиш колко е студено и от лъжата как боли,
и колко черен е светът, и злобата ни как вали.

Ще видиш хората наивни как вярват, както вярвах аз,
и всички лицемери долни, и болката в този хаос.
Такава болка - безгранична тъмнина
и толкова омраза, и злина.

Как дишаш, как живееш в този ад,
къде побираш целия тоз яд?!
Не знаеш що е да се бориш с чувствата до изнемога,
но нищо да описвам с думи не искам и не мога.

© Надежда Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Нито едно твое творение не заслужава да остане празно!!
Предложения
: ??:??