28.11.2014 г., 13:39 ч.  

Неангажираща Роза 

  Поезия » Любовна
417 0 3

Веднъж отидох до цветарския магазин
Защото исках да ти подаря нещо
(Било то и леко клиширано)

 

Отворих вратата на магазинчето
Пристъпих напред, поогледах се
И се обърнах към продавачката:
"Препоръчайте ми нещо неангажиращо?"
Тя ме погледна странно и се засмя
Показа ми някои цветя
Но аз не харесах нито едно
Тогава видях червена роза
С оранжеви нюанси
Стори ми се красива
Също колкото теб
И казах:
"Искам тази"
Продавачката я взе
Сложи й допълнителни листа
Както и панделка
Напръска я с вода
И направи така
Че да стане
Дори още по-красива
Погледна я
Погледна и мен
И ми каза:
"Това изобщо не е неангажиращо
Но все пак, успех"
Благодарих й и си тръгнах
На лицето ми имаше усмивка
Бях намерил това, което търсех
Но впоследствие...
Така и не ти подарих
Тази неангажираща роза

 

Може би се уплаших
От това как ще реагираш
Може би имах чувството
Че моментът е неподходящ
А може би бях просто един глупак
Който не разбираше от цветя.

© Напълно Непознат Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??