4.03.2022 г., 6:48 ч.

Небе 

  Поезия » Философска, Гражданска
247 1 1

                                          Небе

 

 

 

Небето синьо българско, наше родно,

сега със странни ивици то е набраздено.

То пак е наше, синьо но не е свободно,

от чужди самолети то е осквернено.

 

А някога го пазехме, нашата родина,

кръжаха нашите самолети в небето.

Една любов между пилот и самолет двамина,

защитаваха земята, границите, майка с детето.

 

Летец и самолет сега са на земята,

а тяхната история във въздуха е богата

Други самолети сега летят в небесата,

те уж приятелски са но са чужди на земята.

 

Не искам чужди самолети в небето наше,

вземете си ги вий и веднага си идете.

Закрилата и съчувствието вземете, то е ваше,

ние горди българи сме, това вие разберете!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??