11.01.2011 г., 20:11 ч.

Небесен Богатир 

  Поезия » Философска
374 0 3
Сред звездния всемир
живее с вечен плам
Небесен Богатир,
от Огън изтъкан.

Сияйните Слънца
са неговата къща,
а негови Деца
са Светове могъщи.

Във вихрен, мощен бяг
навред се носи Той,
пришпорил своя впряг
от Пламъци безброй.

Отново и отново
Той чудеса твори,
космически Огньове
са негови слуги.

Разпръсква Светлина,
Любов и вечен Мир
и вдъхва на Света
живот Свещен безспир!

 

© Ангел Филипов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??