29.09.2009 г., 17:24 ч.

Небрежно истинска 

  Поезия » Философска
676 0 3

Всеки си мисли, че си най-обикновена,

това не е така,

просто ние сме прекалено изкуствени...

 

Накъдето и да погледнеш,

виждаш само грим,

не виждаш нищо истинско...

 

Външно всички сме красиви,

но вътрешността?

Всеки се крие зад маска,

никой не показва наистина какъв е...

 

Толкова ли сме гнили,

че не се показваме като хора,

а като изящни картини...

 

За разлика от нас,

ти стоиш без грим,

не се притесняваш да покажеш,

истинското си лице,

което ние така старателно крием...

 

Просто сме нереални,

това не сме ние,

но ни е срам да се покажем наистина..

 

А ти стоиш и си толкова красива,

просто си небрежно истинска,

а не нарочно изкуствена...

 

 

© Димитър Фотев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздрав!
  • Изключително -
    "Толкова ли сме гнили,
    че не се показваме като хора,
    а като изящни картини..."
    Красиво - "просто си небрежно истинска"!
    Поздрав!!!
  • нелош текст, но мястото му не е в "поезия".
Предложения
: ??:??