11.05.2011 г., 9:43 ч.

Нечие отсъствие 

  Поезия » Любовна
749 0 0

                             НЕЧИЕ ОТСЪСТВИЕ

 

 

 

Разрошеното утро в светла риза

връхлита безпардонно изведнъж.

Опечалени сенки се изнизват –

като рисунки от асфалта

в дъжд.

Навън се разлюлява ден лудуващ,

събуден от внезапен дрезгав вик.

Порозовели облаци пътуват.

 

Въздъхва с горест нецелунат миг.

От нечие отсъствие ранена,

побягва просълзена тишина

и тъне във вина, течаща в мене,

стихът ми, натежал от самота.

Сломени от безсъние,

не трепват

надежди –

като мъртви пеперуди

пред полет.

 

Безпощадно слънце светва.

О, по-добре е

да не бях се будил! 

 

 

© Димитър Луканов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??