12.07.2009 г., 23:25 ч.

Недей! 

  Поезия
576 0 4

Не ме целувай за последно,
прощалните целувки мразя.
И за двама ни е непотребно,
устни влюбени за теб да пазя!

Не ме прегръщай за раздяла,
толкова ненужно и банално!
С твоите прегръдки съм живяла,
сега ще ги затрия бавно.

Не ми шепти любовни думи,
ни смешни, блудкави слова,
обичта ни смисъла загуби,
зарових нея в пепелта.

Не ме докосвай с топли длани,
че моите студени са и бледи,
огън някога във тях запали -
днес са безразлично охладнели!

Не ме поглеждай тъй виновно,
с плахи нотки на вина.
Да ме гледаш вече е греховно,
зад гърба на твоята жена!

Не ме обичай, късно стана,
любов във мен да посадиш!
Обичай я, но не с измама...
за мен е късно да тъжиш!

© Димитринка Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??