5.11.2007 г., 16:08 ч.

Недей да се отказваш от мечтите си 

  Поезия » Философска
2730 0 24

Мечтите рухват ненадейно и остава болката,

която ти горчи като пелин,

която мъчи твоята душа ранена,

която я човърка със остен,

която я гори като с желязо

и пари и разяжда я безкрай,

която всичко хубаво унищожава

и завладява я докрай.

А без мечти човекът ще умре.

Ще се превърне в жалко същество,

което прави всичко механично

с досада, с мъка, без душа.

Недей да се отказваш от мечтите си,

мечтай докрай, до сетен дъх мечтай!

И вярвай силно във това, че ще се сбъднат

и ще намериш мястото си във света!

 

© Анна Дюлгерова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??