10.10.2007 г., 20:07 ч.

Неделни цигулки 

  Поезия
793 0 21
Кълвач надпя неделната камбана.
Момичето звънеше като струна.
Цигулката мълчи до цигуларя.
Къпините са жадни да ги вкусят.
Октомври къса златните си ябълки,
а циганското лято тича босо.
Земята е изписана със знаци.
Момичето узряло. Тръпнат ноти.
Неделята притихна. Младостта й
звънеше в слънчогледова носия.
В ръцете - залез, във косите - злато
и топла кехлибарена усмивка.
Въздъхна нежно. Клонка на бреза
потрепна от дълбоката въздишка.
Цигулката зачена. Цигуларят
я любеше от жажда за момичето.

© Бистра Малинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??