1.09.2010 г., 19:48 ч.

Недовършени мисли 

  Поезия
495 0 1

Недовършени мисли

На единия

В затвор от стени

(бърза да ги изчисти)

Струпали са се всички плъхове

Да го видят

 

Това съм сега

В гнездото си

Комфортно заседнал

Парфюм и цветя

Днес носят ми

Утре всички ще увехнат

 

И бялото

С което са ме покрили

Изпраха го

Сега всички си отидоха

И ми наредиха да спя

Зад спуснатите пердета

 

По ръцете ми

Все още личат знаците

На неуспешен опит

За

Малко внимание

 

И утре е ден

Уверяват ме

По-светъл

А отсреща по-мрачни ми се струват

Камбаните

И по-сиво небето

 

Никога няма да ги завърша

Мислите на единия

Защото отдавна сме се забравили

И той добре се е скрил

 

А как ми липсват дните на безкрайно отчаяние

Когато поезията можеше да се вкуси

И свободата беше истинска и безплатна

 

Как ми липсват дните

Когато имах фалшиви приятели

Да ме питат как съм

И на какво съм се направил

 

Дните

В които нямах нужда да съм щастлив

Защото бях винаги пиян

 

Липсват ми

Докато пуша цигарата си

И вятърът краде от

Недовършените мисли

На единия

Нещастник

 

31 август 2010

© Десислав Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??