11.12.2007 г., 9:20 ч.

Неистова жажда 

  Поезия
581 0 5

Ронлива почва,
гореща земя,
изсъхнала локва,
жадни поля!

Листо изгоряло,
под силното слънце,
и времето спряло,
под сухото небе!

Утрини знойни,
размити същества,
лъчи поройни -
жажда неистова!

И всички са гладни,
търсещи сянката,
за дъжд жадни,
търсещи влагата!

© Зори Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??