13.02.2020 г., 16:32 ч.

Неизбежни прогнози 

  Поезия » Философска
657 0 0

Разбити пътища - разглобени мостове
ме бавят и спират
чужди преки - удобни пътеки
ме задминават и форсират

Нежни обръщения - груби обноски
ме пробождат и бродират
вечни загадки - ненужни схватки
ме изблъскват и третират

Лични драми - лъжливи обещания
се промъкват и складират
високи стремежи - чужди сияния
ме заблуждават и раздират

Неизбежни търсения - реални открития
пробляскват и се планират
верни позиции - високи изисквания
се отстояват и препират

Скучни ежедневия - жестоки метежия
се пресяват и филмират
безбройни разногласия - точни мнения
се вливат и подбират

Ненамерена обич - неоткрити вълнения
се отдалечават и замират
чуждо щастие - мое разочарование
вечно преливат и абдикират

Неизживени страсти - ненужни маски
се впускат и извират
дълги нощи - кратки сутрини
протичат и заспиват

Подредени мисли - първични инстинкти
се желаят и се сборуват
ненамерени поуки - грешни изводи
отново избухват и прозират

Грешни решения - верни отговори
се подреждат и настаняват
неизживени страсти - недокоснати чувства
вечно плуват и преобладават

© Светлана Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??