5.11.2015 г., 17:36 ч.

Нежен дъжд 

  Поезия » Любовна
406 0 2

юли 2015 Румяна Славова 

 

Устните ти, с вкус на дъжд, 

ветровете буйни ги целуват. 

Изсушават - с темперамента на мъж 

и тихи сетне се сбогуват. 

 

Кожата ти, с аромат на дъжд, 

слънчеви лъчи погалват. 

Оцветяват - в тъмна ръж 

и в лунен сън потъват. 

 

В очите ти, с цвета на дъжд, 

неми облаци се взират. 

Изсмукват влагата им наведнъж 

и в посоки неизвестни отпътуват. 

 

За мен изливай своя нежен дъжд! 

Ще те попивам всеки път, 

като земя пресъхнала от жад 

и никога не ще си ида!

© Румяна Славова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??