6.06.2017 г., 11:30 ч.

Нека бъде лято 

  Поезия » Свободен стих
748 2 2

Студа е наописуем,
с януари трудно е да се сравнява..
И моля се на Господ.
Макар да отричам съществуването му - 
една надежда ми е той!
Моля се да бъде топло на душата ми,

с цветя да се изпълни всичко
Да бъде лято нека..!
Но Господ явно оглушал е.
Не чува той молбата моя.
Навярно изпитание това е.
Съвсем случайно глух едва ли той е.
Опитвам се да проумея,
защо изпитва точно мен..
Уроци колкото си искаш,
начила съм през живота.
И може би са нужни още.
Но моля.. не сега !
Един път лято нека бъде
и нека пеперуди да хвърчат около мен,
и после нека ако ще, десетки уроци да ми предаде ..






 

© Моника Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Човек цял живот се учи и пак, ненаучен умира." беше казал някой. Трябва да бъдем винаги готови за изпит! Поздрави, Монза!
  • За житейските уроци няма лятна ваканция.
Предложения
: ??:??