11.02.2011 г., 13:39 ч.

Нека живее любовта! 

  Поезия
532 0 1

Защо пленява любовта,
защо омайва обичта,
защо ги има на земята,
защо лекуват те душата?

Защо без тях е пуст света
и чезне всяка красота,
защо е скучно да живееш,
защо не може да се смееш?

Защо, защо, защо без тях
Вселената е само прах
и слънцето студено грее
и птицата дори не пее?
* * *
Защото без любов умира -
животът и времето спира!
Без обич не цъфтят цветята,
престава да шуми гората!

Защото без любов децата
няма да идват на земята,
защото няма да ни има
и ще настане вечна зима!
* * *
Нека живее любовта,
нека множи се обичта,
нека владее добротата
на всички хора във душата!

Нека телата да се сливат
в прегръдка страстна и красива,
нека да властва любовта
и бъде вечна обичта!

© Петър Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??