12.10.2011 г., 19:58 ч.

Нека си простим 

  Поезия
1032 0 2

Човеко, прости ми!
Човеко, прости си!
Сега събуди се,
вземи се, спаси се!

Днес стига омраза.
И стига отдавна!
Защо се наказваш?
Сам скачаш във яма.

Зло връщаш на някой
и уж оправдано...
Но с таз справедловост
 сам правиш си гадно.

А трябва ни милост
и трябва ни вяра, 
че с мъничко прошка
 сразяваме звяра.

Да! Те те проклинат, 
но ти благославяй!
С любов към врага си 
ти злото сразявай.

Да! Трудно е много.
Да! Трудно е... зная.
Но нищо не мога,
 това щом не правя.

Тъй злото изтласквай
 във бездната мрачна.
Надолу го пращай,
 нагоре израствай.

© Дур Даг Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви за добрите отзиви. Не се нуждая да пиша поезия (ако това може да се нарече поезия). Просто понякога се случва и ми е приятно, че някой я харесва.
  • Много хубав стих! Поздрав
Предложения
: ??:??