19.09.2009 г., 22:28 ч.

Ненавиждам 

  Поезия
667 0 2

Ненавиждам хладното спокойствие във теб,

тази сигурност, увереност и мир,

сякаш в глухо, пусто кабаре

аз танцувам на един вампир.

 

Мразя да съм вечната и все покорна,

не обичам с тебе да мълча,

на палача си да съм придворна

в замъка на студ и тишина.

 

Не ми харесва да съм твоя -

твърде много самота

и чувствата ми - хвърлени в покоя

на бездната от празнота.

 

Не понасям и спокойния ти сън,

клепачите,които не потреват,

защо съм тук и коя ли съм -

викове в душата ми отекват.

 

Мразя да си мислиш, че обичам -

повече и от това да съм до теб,

ненавиждам безусловния ти егоизъм -

атрибут да бъда, не човек.

© Ели Моцарели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??