Новината оказа се стара
и забравена като света -
за осела, понесъл самара,
на привършване днес е зобта.
Магариите му лимитира
усмирителен временен щаб,
изрева, че не му се умира,
но го свиха до джобен мащаб.
С препарати му пръскат обора
и маскиран посреща деня,
не го пускат да ходи по двора,
та му кожата чак отесня.
Светилá на науката мъдрят,
статистически де да го сврат,
понапудрят, кроят, понакъдрят
несломимия Марков инат.
Непукистки ушите оперил,
на сценария сдъвка листá,
хитроумно пролука намерил
в карантината и ориста.
© Светличка Всички права запазени