Сутринта си обръсна брадата.
Взе си душ и направи кафе.
После влезе за малко във чата,
там се чувстваше много добре.
Облече най-новите дрехи,
сякаш снима за моден журнал
и на път, пое като всеки
търсещ средства за своя талант.
Късмета си пусна на воля,
и ръцете Пилатски изми.
Дълго вика миражна неволя,
да помага в злочестите дни.
Вечерта, пак избръсна брадата
и с парфюм като с душ се обля.
Колко зла е за някой съдбата -
в леглото замисли се -Тя...
© Валентин Йорданов Всички права запазени