13.03.2009 г., 9:18 ч.

Неонова реклама 

  Поезия
569 0 1

 

Неонова реклама свети,

предлага щастие безбрежно;

циганка, раздаваща съвети

срещу двайсет лева неизбежно.

 

Момиче, докосвано с наслада,

обещава лека нежност

на минувачите, изпълнени с досада

от бъдещето безнадеждно.

 

На спирката, обгърната от мрак,

стои сама една жена,

гевреците разнася пак

с безконечната им топлина.

 

Не предлага ласки и реклами,

не пълзи като змия,

само със храна ги мами

отегчените на таз земя.

 

И сред тела, неоново угаснали,

дарява хляб и топлина

на търсещите, непораснали

сред фалшиви ласки и тъма.

© Тинка Това Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??