Непогалени
Младостта ви -
непогалена,
заживяла
край чужди съдби.
Младост -
от слана попарена -
укрит огън
от хорски очи.
Съдба тежка-
без радост орисана,
но с любов,
от която боли.
После старост -
пята песен -
неписана,
пресушавала
чужди сълзи.
И накрая,
мечтата
отписана
и загубена
в зимни мъгли.
Но в снега -
там -
кокиче обичано,
с поклон кротък
ще ви дари.
© Виолета Томова Всички права запазени