21.01.2018 г., 8:55 ч.

Непознати 

  Поезия » Философска
511 4 20

Отново сме напълно непознати,
а спахме във едно легло до вчера,
зачеркнали сме Божи постулати,
Ти беше Марс, а аз за теб - Венера.

 

На две полукълба сега живеем,
ти севера превзе, а аз пък Юга,
и вместо трудности да преодолеем
за мен си чужд, а ти си търсиш друга.

 

Балона на търпението се спука,
преля недоверчивата ни чашка,
дали от мързел или пък от скука
подхванахме кавга като играчка.

 

Тъй всеки е тревожен, огорчен
и прави крачка в грешната посока,
а Господ отстрани е натъжен..
Кога ще си научим ний урока?

© Виктория Тасева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??