2.07.2020 г., 23:29 ч.

Неразбрана обич 

  Поезия » Любовна
427 0 2

НЕРАЗБРАНА ОБИЧ

 

Питат ме:

 

какво ми даде ти,

освен рога и мъка

и сринати мечти

след нашата разлъка?

 

Питат ме:

 

защо те тъй обичам,

щом друг обичаш днес,

защо не се отричам

и стъпквам свойта чест?

 

Питат ме:

 

защо гори копнеж

и още те желая,

защо, обгърнат в скреж,

в мъглите диря рая?

 

Но отговорите не зная...

Но знам – така ще е до края!

 

Ти винаги ще бъдеш блян

единствен и среднощен стон!

От чиста обич завладян,

пред теб се свеждам за поклон!

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Рамадан, ето ги моите мисли: как чиста да запазиш любовта, когато ти причинява болка! Колко може да трае едно съвършенство и колко съвършено е то, освен ако – благодаря ти за това измислено, намислено – не сме самите ние добро.
  • Много ти благодаря.
Предложения
: ??:??