26.08.2023 г., 7:35 ч.

Неразказана история 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
210 0 0

В простори небесни, вълшебни земи
танцува духът ми, лети ли, лети...
Нима неразбрана оставам си пак,
очакваща вечно заветния знак?

 

История дълга с обрати безброй,
перото съдбовно не бие отбой.
Мечтата във нея е главен герой,
но плахо пристъпва към климакса свой.

 

Мелодия бавна приспива деня
и стихове леят се сякаш река
от нощни копежи облива брега
на моята странно-различна душа.

 

На теб, музиканте, дарявам тоз стих
ти в песен магична да го претвориш,
че свързани с клетва свещена сме с теб
до края си тленен, а даже и след...

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??