2.12.2021 г., 21:30 ч.

Нериторично 

  Поезия
217 0 0

"Е, крайно време е, брат, - ми Времето казва -

въпросът ти вече не е риторичен:

дали с целия себе си да се покажеш,

или поне - в улика за автентичност".

 

Простодушно и прямо - мъжка почерпка -

непоръчани думи на масата никнат,

но спънати в първата контра, заеквам

почти междуметийно - медия никаква.

 

През процепите ѝ  невардени пролазил,

с лиценз от Бога, с невинностност спонтанна,

от сетно нечие усилие за празник

клонирам празничност в живата останка.

 

Всеоткритост е E-mail-a ми в Интернета.

С Бог, Любов, Красота, Утра, Приятелства -

Начала̀ без начало и край - позовете

и по-бърз от Хермес ще долитна при вас.

 

А дотогава живейте си в абсурдите;

от съучастие само ме избавете.

Вие нека сте здравите, а Аз лудият:

замонашвам се за Морето.

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??