Нещата... които понякога искам,
са малки кристалчета лед,
във чаша със старо шотландско уиски,
край морския бряг следобЕд.
До яхта на кея - в която да седна
сред няколко дами със тен.
Които... когато с мерак ги погледна
да клекнат на пода пред мен.
Просеко да пия нощта под звездите,
и лобстъри кралски да ям.
Хайвер да нагъвам със златна лъжица
от буре - по цял килограм.
Към два да си легна гол сред сирени,
и дълго над тях да пъхтя.
Без тъпи - корони, артрити, мигрени,
доволен в нощта да заспя.
По обед - да хвана кормилото здраво,
да стана за миг - Капитан!
Към остров далечен да тръгна направо
сред топлия южен океан.
В тропически бури, циклони. тайфуни,
посоката, горд да държа!
На остров със сини, красиви лагуни,
на пясъка бял да се спра!
Под палмови клони да срещна мулатка
с бикини от цветен конец!
Направо на плажа да вдигна палатка,
и с нея да стана жребец!
Сред чудни корали, делфини, акули
да плувам далеч от света.
Без мачти, платна и край пясъчни кули
щастливо да срещам деня...
Нещата... които понякога искам,
са малка колибка на плаж,
мулатка... вълни по брега да се плискат,
без яхта, хайвер и багаж!
Юри
Йовев
Септември
2020 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Внимавай какво си пожелаваш!
Вече се замислям, кво ще правя на тоя остров с некаква си мулатка? 😀😀😀