3.06.2017 г., 10:15 ч.

Нещо безвъзвратно ще се случи 

  Поезия » Строги форми
695 1 5

Знам, че утре нещо ще се случи.

Нещо, ще възкръсне може би.

Може твоят страх да се пречупи

и към мене... и към мен да тръгнеш ти.

 

Или някой странник да почука

на вратата в рукналият дъжд

и под стъпките припрени на капчука,

ти да се окажеш този мъж.

 

Нещо безвъзвратно ще се случи,

ако духне вятър, ако тръгнеш ти...

Любовта ми ще пресъхне като ручей

и от празното в душата ще горчи.

 

От предчувствия понякога обзета

пиша стихчета с по три куплета.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??