3.09.2014 г., 23:01 ч.

Нещо друго за луната 

  Поезия
267 0 2

Под диска на луната - кръгъл,

не помня колко съм се лъгал,

в очакване на нещо ново

вместо тегло, като олово.

 

Не е ли лунната пътека

измама древна за човека,

че любовта по нея ходи

и тя към щастие ни води?

 

Изречените лунни думи

не стават ли и те на шуми,

когато слънцето изгрее

и ден в сърцето ни узрее?

 

И всяка клетва под луната

за вярност към и от жената,

не губи ли от свойта сила,

зората щом я е надвила?

 

Под диска на луната - кръгъл,

разделянето е на ъгъл.

Погледнеш ли назад нагледно,

не виждаш другия - последно...

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??