18.08.2018 г., 8:48 ч.

Нещо лично.Твърде лично. 

  Поезия
633 1 5

Преди да ме попиташ защо съм толкова вглъбена

и защо това да се разкривам с думи е моето лекарство

смятам, че би предпочел да бъда откровена

Та, поезията е най-успешното ми бягство.

 

За да има някъде където да отида,

щом сърцето ми не го е грижа какво мисли умът ми.

За да има някъде където да се скрия,

щом в мен надделее страхът ми.

 

За вечерите, които са необичайно тихи,

Господи, напомнят ми за всичко в тоя свят, объркано и толкова нечестно,

но щом изплюя онова, което е заседнало в гърлото ми,

дишането става някак по-лесно.

 

За тогава, когато себичността и омразата у хората да такава степен започва да ме ужасява

или как гневът ми понякога разваля всичко,

за моментите, в които тялото ми е на път да се взривява

и освен да превърна всичкото това в изкуство, не мога да направя нищо.

 

То най-запомнящо умее да докосва,

бягам и се губя в листата, изписани пред мене.

И най-личното нещо, което съм писала, решавам да завърша

с това, че чувствата, изплакани върху хартия са онова, което никой никога не би могъл да ти отнеме.

© Един неизявен творец Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесно,харесва ми начина по който си подредила думите и ето тук е сайта където всичко може да споделиш Защото просто не можем вечно да таим всичко в себе си..
  • Благодаря!
  • Много добре си изразила всичко, което таиш в душата си. И наистина е прекрасно, че има такова място за разтоварване на ранимите души.
  • Търсех такова място дълго време и се радвам,че мога да изразявам себе си и нещата,които пиша!
  • Точно правилното място си открила- Откровения
Предложения
: ??:??