5.01.2013 г., 0:30 ч.

Нещо за мен 

  Поезия » Друга
3359 10 41

Бих ти разказала нещо за мен...

(Чай или истина? Мляко?)

Тих е светът ми. Мълчи озлобен.

Аз не мълча. И преграквам.

Смея се с глас на горките мъже,

дето ме бъркат с принцеса.

Дните заплитам в дебело въже –

тихата смърт да обеся.

 

Бих ти разказала нещо за мен...

Имаш ли мъничко време?

Виж, тишината в един хубав ден

всичко реши да ми вземе.

Пазя единствено спомен за дъжд,

скътан ей тук, под клепача.

Чака да дойде Различният мъж,

с който за миг да поплача.

 

Бих ти разказала всичко за мен!

Само че малко остана...

В тихия поглед на гълъб ранен

скрих и последния заник.

С клечка кибрит си рисувам врата –

път към съседна вселена.

Даже и Господ забравя света,

щом се мълчи прекалено.

 

Знам, ще си тръгнеш и ти, отегчен...

Вярата трудно пониква

в свят на безгласни, несръчно слепен

с глупав обет, че се свиква.

Аз не успях. И живея на глас.

Нека ме мислят за луда!

Трябва и луд, (ей така, за контраст)

който да вярва във чудо...

 

© Пепа Петрунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??