27.02.2010 г., 21:52 ч.

Неверни хора в неверни светове.... 

  Поезия » Философска
602 0 1

 

Неверни хора в неверни светове....

 

 

И ако вий се самообричате,

че сте самостоятелни,

на лъжа се заричате

в това, че сте решителни.

Сами от отдавна предричате,

че не сте в думите убедителни!

 

Аз зная, вий следвате установеното,

движите се от потока на морето

като капки от дъждеца в небето,

сливащи се омайни купове в езерото.

Реете се в чист синхрон в стадото -

и не само в движението, но и в мисленето.

 

Всичко ви е еднакво - ни идентичност,

ни любвеобилност, ни красноречивост.

Отдавна загърбили праведност,

продължавате заедно в безчестност,

не знаете ни морал, ни безкористност -

а дори да я видите - показвате неверност.

 

Свят без свян, Слънце без лъчи златни,

хора без човечност, светилища без свещи.

Ако ще следвате редове непорядъчни,

аз ще бъда изгнаница в безсънните нощи.

Ако продължавате да сте лъжливо честни,

то ще се моля за вас на Бог пред светите мощи.

© Грийн Лейди Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??