14.06.2009 г., 17:44 ч.

Невинната грешница 

  Поезия » Любовна
764 0 13

Грешна съм, по хорските представи,
невинна - по закона на сърцето
и всяка болка в мене си остава,
и всичко си е все за моя сметка.

Не съм богиня, а човек. И чувствам!
Сърцето в мене още не е камък
и ето, че сега във мен събуждам
на буйна клада девствения пламък.

Не съм светица, а жена и в мене
тупти живот по-див и от стихия.
Откраднатата малка капка време
тайно ще нараства със магия.

И тази нощ със тебе ще остана
преди да трябва с него да се срещна.
Ти ще бъдеш живата ми рана,
който иска да ми казва "грешна".

Кой ще хвърли камъка в лицето
и кладата под мене ще запали?
Безгрешен да ме прободе в сърцето!
Има ли безгрешни тук?... Едва ли!

© Мартина Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??