11.06.2008 г., 2:08 ч.

Незавършено 

  Поезия
540 0 5


                                                  

                                                НЕЗАВЪРШЕНО

 

 

                                         В очакване минават дните ми.

                                         В очакване на нещо хубаво,

                                         което моето сърце за кратко бе открило,

                                         което устните за миг докоснаха,

                                         което моите ръце обичаха

                                         и сплитаха се –

                                         сякаш някой идол

                                         по-божествен и от Бога

                                         трябваше да почетат,

                                         което моите очи поглъщаха

                                         и все очакваха красивото...

                                         В очакване тупти задъхано сърцето ми.

                                         В очакване пресъхнали днес

                                         устните ми винаги мълчанието запечатва.

                                         В очакване отпуснати ръцете ми

                                         забравиха как да се сплитат

                                         пред идоли – мъже.

                                         В очакване очите мои само търсят.

                                         Търсят истински красивото.

 

© Илзе Енчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??