30.09.2016 г., 7:47 ч.  

Ничия жена 

  Поезия » Любовна
1020 1 5

 

Не ме търси. Не ми звъни.
До вчера те обичах

/и от утре, вероятно пак ще e така/.

Но днес не се обаждай.
Днес съм ничия жена.

 

Днес изключих телефона.

И почти събрах си малкото багаж.

Наум изневерих ти с някой.

Тръгнах си и повече не те видях.

 

Ще кажа "Четох.",

"Ти звъня?!",

"Не чух!".
И додето ти се къпеш,

ще си включа в телефона звук.

 

И когато утре се събудиш.

Направи кафе, яйца.

И преди да стана, помоли се...

днес да бъда твоята жена.

 

© Натали П. Всички права запазени

Посветено на В.П. 

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??