19.11.2004 г., 17:37 ч.

Ние не подбираме по сортове 

  Поезия
791 0 1

Ние не подбираме по сортове


Един от онези продавачи на книги,
пушеше клекнал и пиеше вино.
Видя ме и стана.
-Да ти предложа ли нещо?


Толкова много сортирани книги!

Първи кашон - надпис "5"!
Втори кашон - надпис "3"!
Трети кашон - надпис "2"!

До този със книгите,
смахнатият продаваше своите плодове.
-Казвай от кои - ухили си той.

Първи кашон - надпис "5"!
Втори кашон - надпис "3"!
Трети кашон - надпис "2"!

Кръвта се стече по лицето ми.
Отминах.
Но чух зад мен онези двамата.
-Такива най ги мразя.Само зяпат!
-К,во се ядосваш на селяни - обясни статуса ми книжарят.

А кръвта течеше от всичкото ми!

© Ясен Крумов- Хенри Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • поредното прекрасно твое произведениебез коментар от мен заслуженото 6
Предложения
: ??:??