Ние с теб сме като слънцето и луната,
често се сменяме и вечно се гоним,
рядко си ставаме черни като затъмнение,
но бързо ни минава.
Понякога някой от нас
изчезва за по дълго време,
като луната при новолуние,
но после пак се намираме.
И така вечна е нашата игра,
както вечни са денят и нощта.
© Стефан Желязков Всички права запазени