11.03.2009 г., 7:29 ч.

Никакво 

  Поезия » Друга
591 0 1


Нощта като древен владетел седи.
Висока и катедрална.
Коя ли е твоя от всички звезди?
От нея цигарка да пална.

Знам, че е сън. И сънят е дълбок.
Ала пари на живите устни
угарка-надежда: каквото дал Бог.
Или колкото дяволът пусне.

Но още се будя и виждам небе.
НАЛЕЙ ОТ ВИСОКАТА СЛЪНЧЕВА КАНА!
И само последната чаша недей.
Тя нека за друг да остане.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??