6.12.2019 г., 14:15 ч.

Николайчо пак не слушка 

  Поезия » За деца
480 0 12

Николайчо пак не слушка,

сладко майка му му прави,

а пък той му сложи чушка,

ама след това забрави...

 

После дръжките на всичките лъжици

взе, че понамаза със лепило,

за шапка сложи си паница,

която после хвърли върху масата с юнашка сила.

 

Пък майка му взе, че точно в нея сипа

за него порция голяма, сладка.

Той бързо със лъжица я опита -

последвалото ще опиша в своята тетрадка.

 

Тича Николайчо подлютен 

със лъжица, лепнала му на ръката.

Та така завърши този весел ден -

пък аз си тръгвам... със паница на главата...

 

04.12.2018.

 

Георги Каменов 

 

Честит празник на всички именници и празнуващи! 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??