Николайчо пак не слушка,
сладко майка му му прави,
а пък той му сложи чушка,
ама след това забрави...
После дръжките на всичките лъжици
взе, че понамаза със лепило,
за шапка сложи си паница,
която после хвърли върху масата с юнашка сила.
Пък майка му взе, че точно в нея сипа
за него порция голяма, сладка.
Той бързо със лъжица я опита -
последвалото ще опиша в своята тетрадка.
Тича Николайчо подлютен
със лъжица, лепнала му на ръката.
Та така завърши този весел ден -
пък аз си тръгвам... със паница на главата...
04.12.2018.
Георги Каменов
Честит празник на всички именници и празнуващи!
© Георги Каменов Todos los derechos reservados