Жълтото по белите ù пръсти
е никотин от тежките цигари.
Не я съдете. Толкова е хубаво,
когато огънят под ноктите ù пали
всевиждащите изгреви в очите ù.
Не я жалете. В дробовете ù отровени.
катраните рисуват страстни ангели,
танцуващи по клади огнени.
Не я съдете. Нищо, че се люби
с предтрансно умъртвени фасове.
На вас ви се привиждат трупове.
Но те са всъщност феи бляскави,
научени посмъртно да събличат.
Не я съдете. Щом запуши гола –
тя – святата – с карминените устнички –
с дима си ражда ореоли.
© Йоанна Маринова Всички права запазени