25.01.2008 г., 13:40 ч.

Нищо няма да се промени 

  Поезия » Философска
768 0 6
Едно мое стихотворение, надявам се да ви хареса... и може би да се замислите... не знам дали се води ''философска'' или ''гражданска'' подкатегория :D


Нищо няма да се промени.

Ден след ден. Сиви дни...
Самота и вън вали.
Цветята са увехнали, спомените - стари.
Робуване на чужди идеали.
Хора без сърца, обещания забравени.
Чужди лица и усмивки оставени.
Пустош и глад. Писъци.
Хора в черните списъци.
Животни в Червената Книга.
Мракът над трупове се надига.
Войни, бомбардировки.
За кмет раздават листовки.
Мизерия и мръсни спинцовки.
Болка, болка. Лунатици.
Бой на фанатици.
Гробове и проклятие.
Едно обърнато разпятие.
Счупена ваза и болести.
Мъртви, изхвърлени в пропасти.
Политика. Дървета изсечени.
Нефт във водата. Обречени.
Празни думи изречени.
Нищо няма да се промени.
Ден след ден. Сиви дни...

© Зорница Станчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??