29.11.2018 г., 0:35 ч.

Ноември в ремонт 

  Поезия » Хумористична, Пейзажна
342 1 5

Таман започнах да флиртувам

с него, той реши да прави
цялостен ремонт. Изнервено
се начумери изтървал срока,
а бързият междугалактичен
кредит още не е одобрен.
Сбръчкал вежди стържи 
с ъглошлайфа – прави вятър
и шуми, после щял да сменя
пък боята, шарено било, 
искал по-дискретен колорит.
Нейсе, търка днес шпакловка,
всичко се поръси в гипсов прах
вратите оставил ападжик отворени, 
Йорданка се стресна
изкара всички снегорини вън.
Не е за разправяне, Ноември
като изтрещи, няма повече 
да се занимавам с него, 
докато го вразумя ще отшуми.

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??