Дъждовно е, но вече не вали,
студено е, но слънце се показа,
сезонът на дълбоките мъгли
върви към тих възторг недоизказан.
Ноември – късен полет укротен
преплита два сезона идилично
и тръгнал към Рождественския ден,
напомня ни за Божията Личност.
От толкова далече, но личи,
подготвя ни, щом дойде да усетим,
че Бог ни гледа с благите очи
от яслата и взрени в Него – светим.
© Милена Френкева Всички права запазени